News

World Disability Billards and Snooker Brugge

In The Trickshot te Brugge werd er van 17-19 maart gestreden in 7 verschillende categorieën voor een internationale titel snooker georganiseerd door (WDBS) World Disability Billiards and Snooker met meer dan 40 deelnemers. 

In de categorie rolstoelers won ik met kleinste verschil 3-2 van de Engelsman Tony Southern na spannende wedstrijd. Je moet het maar doen sinds 1987 aan de top staan (36 jaar) in een niet te onderschatten sport zoals SNOOKER! En blijven winnen. Alsook scoorde Kurt de hoogte break van het tornooi.

Teller betreft titels springt naar 287 op naar de 300. Dank aan alle aanwezigen, maar dikke pluim voor de aanwezige referees. Uitbaters Trickshot.

Winst op het rolstoeltornooi in Brugge

Winst op het rolstoeltornooi in BruggeNieuwe titel is binnen nr 285 op mijn palmares. 

Gisteren was het verzamelen geblazen in The Trickshot te Brugge voor 9ball rolstoel tornooi. Kurt won de finale nipt met 4-3 van Michel Cant, Kenny Vagampelaere en Serge Van Belle waren de halve finalisten. 

De sfeer was weer top! Bedankt aan alle deelnemers, supporters voor schitterende pool namiddag. Alsook aan de referee van dienst Dirk Roose en tornooi leiding Danny en Vero. 

Trickshot snooker club bedankt om tafels ter beschikking te stellen!

Rolstoeltornooi The Trickshot (Brugge)

Nieuwe titel voor Kurt is binnen, nr 284 op zijn palmares.

Dinsdag was het verzamelen geblazen in The Trickshot te Brugge voor laatste 9ball tornooi van 2022.

Kurt won de finale met 3-0 van Michel Cant , Jurgen Morel  eindigde op 3e plaats na 3-1 winst tegen Kenny Vangampelaere.

De sfeer was weer top! Bedankt aan alle deelnemers voor de schitterende pool namiddag.

Dank aan de aanwezige supporters!

Interesse om deel te nemen altijd welkom als rolstoeler.

Winnaar Belgisch kampioenschap Snooker 2022

Op zondag 22 mei vond in De Pomerans Snooker Loungebar te Lochristi de finale plaats van het BK Rolstoelsnooker die op zelfde plaats wordt georganiseerd als de valide spelers. Mooi voorbeeld van integratie bravo BBSA Belgium.

Uit de voorrondes konden 2 spelers die zich plaatsen voor de finale.

Kurt Deklerck ( Brugge) – Michel Cant (Zedelgem)

Voor mij was het de 25st finale op rij en verloor nog nooit. Dus spanning troef wordt het NR 25 of niet!

Het werd een spannende finale met zeer sterk safety spel van beide kanten. Toch kon ik het laken naar me toe trekken en won met 3-1.

Ik scoorde ook de hoogste break en meteen was nr 25 op een rij binnen.

Bekijk de volledige Finale op YouTube

Bekijk all foto's

 

Bronzen medaille in de 8-ball discipline!

Op dit sterk bezet Europees Kampioenschap in Slovenië slaagt ik er weer in om mijn 22e medaille te behalen op een EK. Ik moest enkel zijn meerdere erkennen in de Zweed Henrik Larsson hij verloor in de 1/2 finale met 5-1.

Alhoewel ik het tornooi in de 10-ball discipline zeer slecht startte en zeker mijn niveau niet haalde zocht ik met mij team (coach, Engelse mental coach) verbetering, oplossingen en  die vonden we ook met brons als resultaat.

Ik won de kwalificatiewedstrijden met 5-1, 5-0, 5-1, in de 1/4 finale versloeg ik mijn landgenoot David Himpe met 5-2. Om dan uiteindelijk het onderspit te moeten delven tegen de nieuwe Europees kampioen Henrik Larsson uit Zweden.
 

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Slovenië

Het Europees Kampioenschap Pool 2022 vindt plaats van 4 tem 12 maart in Lasko (Slovenië)

Dit EK wordt georganiseerd door EPBF (European pocket Billiard Federation) dat tegelijkertijd met de valide poolspelers heren, Dames, Teams, U23. Mooie vorm van integratie!

Voor België zijn er dit jaar 2 deelnemers bij de rolstoelatleten Kurt Deklerck uit Brugge
en David Himpe (Aubange)

Er zijn 21 deelnemers uit 13 verschillende landen bij de rolstoelers: Zweden, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Litouwen, Letland, Italië en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 8-Ball, 10-Ball en 9-Ball.

Start 4 maart 10 Ball

start 6 maart 8 ball

Start 10 maart 9 Ball

WDBS Belgian Open 2020

Op 7 - 8 maart 2020 gaat in The Trickshot Snooker - Pool Club, 
Gouden Boomstraat 80, 8000 Brugge het 
3e World Disability Billiards and Snooker door.

Er wordt gespeeld in verschillende categorieën er zijn 8 verschillende groepen die verdeeld zijn in 4 groepen. Die spelen elk hun eigen tornooi afhankelijk van aantal deelnemers per categorie van de beperking van de persoon. Totaal zijn er 45 atleten die deelnemen!

Zo zijn de rolstoelers een aparte groep 1 en 2, daarin ben ik Kurt Deklerck (Brugge) onderverdeeld samen met Kenny Vangampelaere (Wingene) en Patrick Puttemans (Leuven)  dit jaar aangevuld met enkele andere personen uit categorie 3.

De eerste editie in 2018 won Kurt Deklerck gemakkelijk de finale van een Engelsman met 3-0 bij de rolstoelatleten. 
In 2019 verloor Deklerck de finale met 5-2 van dezelfde Engelsman maar dit zonder trainen daar ik mijn been gebroken had 2 maanden voordien. 

2020 gaan we eens kijken of die zelfde Engelsman of iemand anders van de deelnemers 
mij het vuur aan de schenen kan leggen.  Wetende dat mijn laatste officiële snooker 
wedstrijd 1 juni 2019 was vanwege mijn blessures.

Totaal zijn er 45 deelnemers allemaal mensen met een beperking die zaterdag en zondag
7-8 maart 2020 gaan strijden voor de titel in 4 verschillende categorieën 
Andere Belgische deelnemers zijn! 

Gunter D’hondt, Ludo Tips, Olivier Biernaux

Kom gerust eens kijken in The Trickshot te Brugge “INKOM GRATIS”
 

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert met 3-1 tegen een verrassende finalist David Verstraete(hij speelde met de poolkeu van wijlen Dimitri Baert, wat zou zijn maatje Dimitri trots geweest zijn op David! Op foto 1e op achter grond mama van Dimitri Chantal Michiels en vrouw Nathalie Bruneel. Er waren 10 deelnemers, alsook dank aan Nathalie BruneelMarjorie Verhoustraete en de meer dan 70 sympathisanten die aanwezig waren ter nagedachtenis van Dimitri! Ook dank aan de 3 referees J-p DeblaereDanny D'Hoore , Kurt Meuleman en de uitbaters The Trickshot Olivier Vandenbohede, Veerle, Nicole en Arlette
dank ook aan sponsors Royaux Chape en Isolatie#simonisclothBungda CueKeu AtelierSimon Capon en de vele andere!!

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert , Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert , Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert

24e Belgische titel rolstoelsnooker op een rij

24e Belgische titel snooker op een rij is een feit palmares teller staat op 277! 3-0 winst tegen Patrick Puttemans uit Leuven! Patrick heeft zich goed verdedigd frame scores 57-46, 59-51, 62-11 dus was geen walk-over voor Deklerck! Bedankt aan alle sponsors Royaux Chape en Isolatie - Iwan Simonis Billiards - Keu Atelier - Bungda Cue - enz..

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Italië

Het Europees Kampioenschap 2019 vindt plaats van 29 april tot en met 7 mei in Treviso (Italië)

Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers (zowel heren als dames). 
Een mooi voorbeeld van integratie! Wat kan op Europees niveau is nog steeds niet mogelijk op Belgisch niveau wat betreft de integratie van rolstoelpool.

Voor België is er naast mezelf nog David Himpe (Aubange) die deelneemt als rolstoelatleten. Daarnaast zijn er geen andere Belgische deelnemers geselecteerd.

Er zijn 20 deelnemers uit 15 verschillende landen: Zweden, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Slovenië, Polen, Oostenrijk, Litouwen, Slovakije, Oekraïne, Letland en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 10-Ball, 8-Ball en 9-Ball. 

Ik moet alvast forfait geven voor mijn favoriete discipline 10-Ball daar het EK net samenvalt met de organisatie van de “Bruges Golden Years Music” fuif op 27 april vanaf 21u. 

Vorig jaar behaalde ik geen enkele medaille daar ik het tornooi eerder dan voorzien heb moeten verlaten vanwege ziekte. Jammer genoeg want sinds lang behaalde ik op deze manier geen medaille.

Het is uitkijken of ik mijn prestatie van 2017 kan doortrekken? Op training en in de Belgische competitie lukt het goed en is het nu dus uitkijken naar dit EK in Italië. Dit weliswaar met een gebroken been en een grote open wonde, maar deze keer zal niets mij tegenhouden om mijn doel te bereiken!